Första veckans segling

På Valborg gav vi oss iväg, första seglingen blev till Portofino och St Marguerita. 1:a maj blev en ofrivillig vilodag – ösregn och kraftiga vindar..

Vi hade sällskap av våra båtgrannar från Loano, intressanta människor – engelskflaggad segelbåt, båtplats i Loano, de var bosatta i Schweitz, pratade Italienska (även hyfsad engelska)… och var egentligen ryssar!

IMG_3860IMG_3871IMG_3874

Portofino = vackert, många fotograferande turister, märklig botanisk trädgård – denna noshörning såg verkligen ut att vara uppstoppad… men även en liten fiskeflotta!

Molnigt när vi seglade förbi Cinque Terre som blev lite blekt i jämförelse med vårt senaste besök där! Le Grazie är bra hamn men också en väldigt skyddad ankarvik på insidan av Cinque Terre Nationalpark och nära La Spezia. Här blev det 4 nätter för ankar och en del vandringar men också en tur till La Spezia för att ordna med internet, dvs Sim-kort som fungerar dåligt – vi lägger mycket tid på detta;-)

IMG_3944IMG_3913IMG_3933

Allting blommar så fint nu och är så grönt – Samma blommor som i Sverige.. På ängen gick inte kossorna men åsnorna! Om man är Ligurisk patriot så vill man nog pynta fönstret men sin flagga:-)

IMG_3927IMG_3923IMG_3912

I Portovenere fann jag denna härliga kvinna men också denna fina kyrkdörr! La Spezia hade detta fantastiska tak i en shopping-arkad.

Nu är vi färdiga med Ligurien och ska vidare till Toscana.

Imorse seglade vi från Pisa Marina, nybyggd och flott men billig!  –  Pisa och det lutande tornet är ca 1 mil uppströms vid floden Arno men dit tog vi oss inte igen.

Nu ligger vi ankrade utanför den lilla ön Isola Capraia, vi är egentligen ganska nära Korsika, ca 16 distansminuter men troligen inget besök där nu för nästa ö blir Elba!

Har förstått att det för tillfället är svårigheter att kommentera våra blogg-inlägg – ska försöka fixa!!

 

 

 

 


Kommentera