Fortfarande Elba!

Sedan senaste inlägget härifrån Elba så har vi seglat, ankrat i olika vikar, legat i hamn några nätter i Marina Marciana pga kraftiga vindar, regn och åska.. åkt runt med lokalbussar och vi har bergsvandrat i stort sett varannan dag, för här finns så många vackra vandringsleder.

Elba är en häftig ö på många sätt påminnande om Mallorca – dramatisk natur, höga berg men också vackra stränder och vikar… fast förstås mindre och här är färre turister  och de flesta kommer via fastlandet med färja – flygplatsen är inte stor..

IMG_4090IMG_4206

Än så länge har vi ofta varit ganska ensamma i ankarvikarna.. Den vackra Vårginsten som har blommat så häftigt på ön börjar nog inse att sommaren har kommit!

IMG_4116IMG_4118IMG_4134

Bilder från en vandring på norra Elba, vi hade nog vandrat uppåt i närmare 4 timmar, svettigt, passerar vattenfall och så kommer vi till den lilla byn Marciana där hittar vi denna mycket enkla bar lokala gäster men med fantastisk god mat!! Fanns bara uteservering på andra sidan gatan…

IMG_4207IMG_4144IMG_4136

Egentligen kunde man låta bli att fotografera, det blir aldrig lika vackert som i verkligheten.. Detta lilla kapell, kanske 10 kvm var nog till för de herdar och bönder som gick på åsnestigarna förr!

IMG_4177IMG_4185IMG_4188

Här på Elba bröts järnmalm ända från romartiden fram 1943 då allt bombades.. Vi ankrade  utan för Porto Azzuro, vackert men deras Poseidon var inte snygg!

IMG_4195IMG_0384IMG_0382

Här är ett av årets projekt – Solceller på dävertarna! (rättstavat?) Går att hissa upp åt sidan när vi backar in i hamn – om nu någon funderade över detta! Nästa set bilder visar det lite fiffiga att ha landgången placerad mellan oss om vi skulle vilja ha lite egentid;-) när vi seglar -bara att sätta sig akteröver..

IMG_1715IMG_4220IMG_1736

I Golfo Lacona ankrade vi i nordöstra hörnet och någon timme senare kommer det en man simmande och bjuder in oss till en av restaurangerna i bukten.. Han pratade svenska, heter Franchesco, drivit restaurang i Göteborg i många år och har nu öppnat restaurang Korbella här.  Vi har stannat här längre än vi tänkt oss – Ett härligt ställe,  fantastiskt god mat varje kväll och goda lokala viner här från Elba och blivit serverade av Klara (som bor i Göteborg på vintern)!  Franchesco är också bosatt i Göteborg vinter-tid men mamman kommer härifrån Elba…

Imorgon om vindarna tillåter seglar vi vidare söderut mot Isola del Giglio och Isola del Giannutri.. dags att slita sig från Elba!

Kommentarsfältet fungerar fortfarande inte men skriv gärna kommentar i mail som en del av er redan har gjort… :-) Gå in i menyn och tryck på kontakt!

 


Kommentera