Från Rom till Korsika och Sardinien

Så var vi tillbaka i Rom efter vår lilla tripp till Göteborg!

IMG_4498

Här är en av anledningarna att åka hem – att få träffa lilla barnbarnet Saga!

Lite turistande blev det i några dagar, även om vi varit här förr så finns det mycket att se eller bara vandra runt!

IMG_4453IMG_4354IMG_4360

Favoriten är Pantheon, byggdes år 118 e Kr och med sitt fantastiska hål i kupolens mitt kan man bara stilla beundra…  Trastevere som betyder ”på andra sidan Tibern”  var förr arbetarkvarter men är nu vilsamma kvarter att vandra runt i – och lokala herrgänget sitter utanför och kollar in oss turister ..mitt i Rom känns ändå Tibern ganska off på sina ställen!

IMG_4369

Monumentet Tutti Potenziale Bersagli från 1995 är tillägnat alla offer från nazismen, rasism och alla förföljda minoriteter i världen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Överseglingen till Korsika från Rom tog ca 28 timmar i fint väder med lugna vindar, här är soluppgång på mitt pass!

IMG_4457imageimage

Vi seglade in till Bonafacio på Korsikas södra udde, vi var ju på Korsika förra säsongen också men kom då inte så långt söderöver! Härliga bergsformationer och naturligtvis det obligatoriska Citadellet/Fortet!

IMG_4418imageIMG_4403

Ytterligare bild på Citadellet, en mås som gärna ville posera och så hittade jag en gammal dörr från 1881 i den gamla staden!

IMG_4488OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sydost om Korsika finns några öar – Ile Cavallo och Lavezzi som har fina ankringsvikar med ett antal grund – så vi kände oss nästan som i Bohuslän när det gällde navigeringen.. vackra klippor och härligt vatten! Vi träffade en norsk familj som seglat här och på Sardinien i många år…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solnedgång i Porto Lisca, första kvällen på Sardinien!

 


Kommentera