Sardinien – mest La Maddalena Nationalpark

För drygt en vecka sedan kom AnnaMaria och Anton för att segla med oss!

Vi har seglat mestadels i La Maddalena Archipelagon som är ett Nationalpark och marinreservat på nordostsidan av Sardinien. Detta innebär många restriktioner och förbud, bl.a på sina ställen får man inte ankra utan ska ligga på boj… Det skojiga är att den informationen är skriftlig och man betalar för att ligga i ankarvikar men i verkligheten finns inte en enda boj utan havsbotten skövlas av ett stort antal ankarliggare dagligen… men skärgården är vacker i allafall!

IMG_4563IMG_4570

Vi hade beställt milda vindar denna veckan men som vanligt häromkring så ville Mistralen från Frankrike även blanda sig i.. Fint nog finns det ankarvikar som skyddar mot både vindar och swell (dvs vågor från annat håll än vinden) i Maddalena -skärgården.

IMG_4537

Här ligger vi ankrade i Porto Palma, en ganska stor vik där det även finns segelskola, det var 30  grader i luften,  30 grader i vattnet och vindarna var 30 knop – och vi hade första parkett för alla små segelbåtar som kapsejsade i stort sett hela tiden.

IMG_4529IMG_4558OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saker som man kan roa sig med är bl.a paddla bräda, stående, sittande, ensam eller två är fritt;-) AnnaMaria provar en av våra nya snorklar – lite annorlunda modell faktiskt… Klas och AnnaMaria jämför magstorlek fast Klas fuskar och drar in sin mage:-)

IMG_4518OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_4505

Vi grillar en hel del, Anton tar gärna över den sysslan… Mittenfotot är lite udda – Klas tog det i vattnet ngn vecka innan, vi undrade lite vad det var för något – och veckan efter är vi tillbaka i samma vik  och då hittar AnnaMaria och Anton det som visade sig vara ett snäckskal när de snorklade!

IMG_4583OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av alla fina kvällar på Sardinien,konstig nog dricker vi Roslagssnaps, nej vi är inte sneda – det är flaskan..

IMG_4534

I den lilla staden la Maddalena satt herr Garabaldi så fridsamt och väntade på att jag skulle fota honom… och det gjorde jag, för det var längesedan jag träffade en sådan figur;-)

 

 


Kommentera