Esmeralda-kusten, Sardinien

Så gick det några dagar, vi fick bl.a fel på generatorn som är ganska trevlig att ha för oss – ger ström när vi ankrar för att hålla igång kylar, göra vatten, ladda osv.. Klas roade sig i motor-rummet ganska mycket och länge – där inne är det inte heller så svalt..

Därefter fick vi CarlJohan och Nellie på besök! Vi hämtade upp dem i Olbia, där finns det en kaj som är gratis vilket är ovanligt här på Sardinien – vanligtvis mycket dyra Marinor – men det undviker man gärna ändå – här finns så många fina ankringsvikar!

De seglade med oss längs Esmeraldakusten dvs på östsidan av Sardinien. Vi har haft rejält varma dagar, upp mot 35-38 grader och energin räcker mest till för att bada….

IMG_4640

Nyanlända!

IMG_4611

Från dag 1 har Nellie spanat och väntat på att Delfiner ska dyka upp, i år har vi bara sett delfiner en gång innan men på fjärde dagen kom det ett litet gäng som höll oss sällskap i nästan en timme. Ja, vi har fotat – det blev som vanligt inte så mycket delfiner som fastnade på bild men fina filmer – fast det funkar inte att lägga ut på denna blogg..

IMG_4669IMG_4633OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våra Paddelbrädor har använts på lite olika sätt senaste veckan, förutom att stå upp och paddla på vanligt sätt har CarlJohan använt brädan för vattenskidåkning, de har yogat och tränat på brädorna och knött sig båda på samma bräda för utflykter..

IMG_4631IMG_4677

Veckans grillmästare – och som vanligt är Klas väldigt nöjd med att dela med sig av denna syssla!  Badbild!

IMG_2013IMG_1996

En vecka går så fort och efter vi lämnat av CarlJohan och Nellie i Olbia igen blev vi kvar på gratis-kajen en natt pga vindvarning, på kvällen var det roddtävling i hamnen och det firade bogserbåten med att spola vattenkaskader…

IMG_4717

Staden Olbia ligger längst in i en bukt- vi seglade iväg på morgonen, ca 1 timme att ta sig ur  bukten med fina vindar och när vi viker runt hörnet söderöver kommer Ponente (starka västvindar) farande med 22 sek/m..  5 timmar senare ligger vi ankrade utanför La Caletta där vi stämt träff med våra JRSK-klubbkamrater Roger och Agneta på Spindrift som är på väg norröver och ska övervintra båten i Rom efter många år i Grekland!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer de farande till Saga!

Vi hade en trevlig och rolig dag och kväll tillsammans!

Nu ligger vi ankrade utanför den lilla staden Arbatax för att så småningom dra oss till sydsidan av Sardinien.


Kommentera