Från Sardinien till Sicilien!

Så seglade vi så småningom till Cagliari på Sardiniens sydkust efter några ankarstopp på vägen! I Cagliari blev det marina-läge för Saga och jobbigt varmt – åtminstone för mig som ogillar hamnar – ingen svalka, inget bad… men Cagliari var en mysig stad med gamla kvarter och förstås fästning och Fort som naturligtvis var strategiskt högt beläget och = branta backar  att vandra upp för! Sedan hade vi ju förstås ärenden som man alltid har… Vi  hade nästan slut på våra kolsyrepatroner till Soda-streamern och det är ju ett ett i-landsproblem men väldigt trevligt att ha ändå;-) Vi hittade!

IMG_2047IMG_4778IMG_4777

Första bilden är på en svetthög på väg upp till Fortet och fästningen i Cagliari.. Vi hyrde bil och den enda och största bilen att uppbringa med kort och oplanerat varsel var denna Smart! Klas fick dock plats även om ryggen nästan satt i bakluckan som tur var hade vi inte så mycket övernattningsgrejer med oss.. Vi har haft en del besvär på Sardinien att bli av med våra sopor bl.a för att vi oftast ankrar.. och marinorna inte vill ta emot vårt skräp.. men på marinan i Cagliari var det löst på ett smidigt sätt med shoppingvagnar.. undrar var det tog vägen sedan…

IMG_4740IMG_4730

På vår lilla tripp besökte vi bl.a Su Nuraxi, de äldsta byggnaderna byggdes ca 1800 f Kr. av Nurager och bestod av Borg(såklart) försvarsverk och bostäder med både ett och flera rum. Su Nuraxi beboddes i nästan 2000 år. Utgrävningar startade så sent som på 1950-talet..

IMG_4784OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så lämnade vi Sardinien i soluppgången och sedan var det jag som hade turen med vakten i nästa soluppgång:-)

IMG_4801IMG_2078

Vi anlände 30 timmar senare till den lilla ön Ustica ca 10 timmars segling från Sarinien och så här såg deras hamn ut från havet – och land…

IMG_2082IMG_4804

Här får jag posera på huvudgatan och bakom mig är den lilla fina kyrkan.. Klas poserar med en kall öl och är något deppig över att den serverades i sejdel, ibland får även han offra sig…

IMG_4821OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cefalu, norra Sicilien anlände vi till igår, fin liten stad och vacker ankringsvik intill en liten hamn!

IMG_4827IMG_4830

I viken låg en svensk båt Augusta af Alingsås med Stefan ombord som vi umgåtts med under dagen! Till sist en liten bild på en liten rar trehjulig bil som passar ypperligt i detta klimatet.. som fortfarande bjuder på 33 grader i vattnet och ännu mer på land..

Nu känns det lite som vår seglings-säsong börjar ta slut nästan.. Har bokat vinterplats för Saga på land på Malta och reser hem därifrån 1 oktober!

 


Kommentera