Franska Atlantkusten

Efter 19 timmars segling = motorgång pga brist på vind från Guernsey så kom vi i onsdags till en liten stad som heter Camaret-sur-mer och här är vi kvar eller rättare sagt jag kommer att bli kvar och Klas seglar iväg imorgon..
Vi har haft blandat väder även här med mycket vind o regn av och till men också lite sol och värme emellanåt! Midsommarlunchen med alla tillbehör hade vi på Pangea Ultima tillsammans med våra vänner på båtarna Lira och Ceres var mycket lyckat trots visst regn – som vi ju faktiskt är ganska vana vid hemifrån.. PÅ kvällen var vi i byn och lyssnade på levande lokal musik och därefter hamnar vi på avd. för missöden igen – på hemvägen är det en liten kyrka som man passerar på en liten väg och där är det mörkt(inga ljusa sommarkvällar här inte), där är också ett lågt staket med kätting som jag och Irene faller över.. Tyvärr landade min axel först i marken. Så Midsommardagen blev ett besök på sjukhuset i Brest för att konstatera att överarmen var bruten:( Denna vänstra arm ska nu vara inneboende i en mitella i ca 4-6 veckor framöver.. Lite panik ett tag över seglingen framöver blev det ju förstås eftersom jag ska hålla mig i stillhet ett tag.. men tur i oturen är att vi har fantastiska seglarvänner som alla försöker stötta och hjälpa:) Så nu blir det så att Thomas (Lira) kommer imorgon att segla Saga med Klas över Biscaya till La Coruna i Spanien och jag stannar kvar här tillsammans med Irene på Lira tills de är tillbaka här med hyrd bil för att hämta upp mig(börjar faktiskt ledsna något på avd. för missöden). Nedan är ett foto på den lilla kättingen i dagsljus, samt på hur glad man är i mitella och hur Camaret-sur-mer ser ut utan kamera med vettig zoom.
IMG_1186IMG_1183IMG_1187


15 Kommentarer på “Franska Atlantkusten

 1. Nää detta är inte klokt! Trodde oturen skulle vända nu. Lite tur var ju att det är vä arm. Tur oxå att ni har så goda vänner. Sen får ni ta det lugnt runt iberiska halvön. Portugal ska vara fint o soligt. Här är blandväder- svensk sommar. Malin håller på att packar för Oslo på måndag. Vi hade en bra midsommar, jättevarmt o lite åskigt. Ha det nu så bra det går, vi håller tummarna att ni får en fortsatt härlig resa. Kramar

  • Ja, i det stora hela så har vi det bra och saker händer ju sällan när det är lämpligt – eller hur?! Kramar till er alla och lite extra till Malin som åker ifrån er igen!

   • Nä så är det. Och vad gör man inte för att slippa segla biscaya! Men detta var väl att gå lite väl långt! Det är ju dessutom seglingen som ska vara äventyrlig inte landbacken! Malin hälsar tillbaka. Kram

 2. Hej Goa vänner! Vi följer er dag för dag med spänning. Lite för mycket av otur tycker ni (och vi). Men det brukar jämna ut sig. Varje dag är en ny erfarenhet av ert nya seglarliv. Från la Coruna och söderut börjar det söta livet (frånsett överarmen förstås). Men det läks och visst vill du väl ha lite dramatik att berätta för barnbarnsbarnen om 50 år Annika? Sköt väl om er och många kramar från Ulla&Ingemar

  • ”Shit happens”, så är det ju… – men tänk om Klas träffar på en Val i Biscaya och jag missar detta! Många Kramar

 3. Eländes elände! Nu är stackars Annika som en ensamseglande engelsman; ”singlehanded”. Gott att ni har goda kompisar som hjälper er!

 4. Nej , vilken otur ! Det har verkligen inte varit en lätt resa för er.
  Hoppas det går bra för er framöver och att resan kan fortsätta.
  Har varit i Prag (lyckad överraskningsresa i 50-års present till Stefan).
  Kram ! Cecilia

  • Blev han överraskad? Vår resa har egentligen varit jättebra och saker händer ju… och frakturer läker ju också:) Kram

 5. oj oj oj vilket missöde med din arm. Hoppas ni fortsatt får en resa utan fler missöden. Hoppas du ändå kan njuta av lite värme o sol tills du får komma till Spanien och din älskade båt. Här är det ömsom regn ömson sol och mellan 15-20 gr. alltså svensk sommar. Har några dagar kvar här i svedala sedan drar jag till solen på malloca för att njuta. Vi höres. Maria

  • Oflax som våra norska vänner säger… ha det så jätteskönt på Mallorca och på din semester! Kramar

 6. Hej Ánnika!!
  Vilken otur!!! Stackare! Hoppas du kryar på dig riktigt fort och att du snart kan segla vidare med Claes!
  Kramar – Judith

  • Hej Judith! Hoppas det med men måste nog ha tålamod att vänta i ett antal veckor… Hoppas allt bra med dig – ha en skön semester:) Kram

Kommentera