Ståtlige Herkules

IMG_1239
Nu har vi kommit så långt att vi inbillar oss att vi har kommit ned i varv något – så kanske den brutna armen har något gott med sig.. -Ändå har vi inte börjat lyssna på Bob Marley som CarlJohan föreslog när han tyckte vi stressade tidigare under seglingen! Dagarna går fort, umgås o pratar med andra seglare, lite olika ärenden – ex hitta kolsyrepatroner till Soda-streamern(inte så populär här i Spanien då man inte dricker kranvatten utan köper på flaska)tog några dagar i anspråk, handla, laga mat och promenader runt La Coruna bl.a och vips är dagen slut!
Igår kväll blev det promenad till Fyren Herkules som är ca 1 900 år gammal, det äldsta romerska fyrtorn som ännu är i bruk som fyrtorn. Fyrtornet är ett av Spaniens nationalmonument och finns även med på världsarvslistan. Mycket stilig!


5 Kommentarer på “Ståtlige Herkules

 1. Hej på er!
  Här hänger också tvätt runt hela båten. Ankom hemmahamnen i torsdagskväll efter 31tim fr Kiel.
  I Kielkanalen mötte vi värmen och shortsen kom på. Äntligen! Har seglat med mössa, handskar, stövlar och fullt seglarställ alla dagar från det vi lämnade Lissabon.
  Annika, vilken otur…..
  Seglarhälsningar från Pelle o Pia

  • Har tänkt på er- antar att det är lite skönt att vara hemma igen!? Eller? Klas missade förresten Valle Val på Biscaya.. Kramar Annika & Klas

 2. Hoppas att ni har det bra och att frakturer på armar och bommar läker som de ska. Riorna strax söder om er är verkligen sevärda, många ankringsplatser och mysiga byar.
  Tycker ni också att det är varmt ?

 3. Hej Annika!
  Tråkigt med armen, men ibland kan man behöva ett avbrott???!!! i livet för att stanna upp. Tur i oturen att det inte hände ute på havet. Hoppas du står ut med en blå mitella, antar att den inte fanns i svart… Hoppas du är flitigt med sjukgymnastiken när det blir så dags. Du kanske behöver en personlig tränare. Jag är ledig….
  Kramar från Karin.

  • Ja en personlig tränare hade varit fint att ha, Karin! Får väl hoppas det finns någon hjälp att få här men Ortopeden tittade lite underligt på mig när jag frågade sist… kanske återkommer till dig! Ha en fortsatt skön sommar! Kram

Kommentera