Portugal

Så märkligt att segla från Baiona i Spanien och anlända 10 timmar senare till Povoa Varzim i Portugal – Kusten förändras från höga berg och djupa vikar sk. Rior i Spanien till långa sandstränder längs med Portugals kust. För att inte tala om restaurangerna, barerna och alla människorna som var ute på kvällarna i Spanien – när vi kom till Povoa Varzim och Figueira da Fos, de 2 hamnar som vi först stannade i så var det mycket lugnare, färre människor ute på kvällarna och färre barer och restauranger och ingen Siesta! Inget fel i detta men det känns annorlunda här! Sedan igår är vi i Nazare en väldigt trevlig liten turiststad, badort som även är historiskt intressant har vi förstått men vi har idag försökt att bada(varmt) – fina surfing-vågor, på en strand här uppmättes i höstas en 30 meter hög våg.. Klas och Anna-Maria badade(dock inte på 30 meters stranden) men jag avstod- kändes lite svårt att hitta något stadigt att hålla fast i.. Sedan kan vi berätta att skor är väldigt billigt här i Portugal – vi har ju min dotter Anna-Maria med oss och hon älskar skor, det finns sko-affärer överallt – och vi har följt med Anna-Maria i många av dessa butiker.. När hon åker hem på måndag så är resväskan full av skor! Även jag har fått inspiration till den milda grad att jag nu är ägare av ett par platåsandaletter sedan idag – fast just nu kan jag inte komma på vad dessa skor har på segelbåten att göra.. och senast jag hade platåskor var på sjuttio-talet:)
Vi har även träffat s/y Brynhild igen här i Nazare, sist vi träffades var i A Coruna i slutet av juni. Idag lyckades vi fånga dem på bild dessutom!

IMG_1384
Dessa förtjusande damer finns i nästan varje gathörn i Nazare, de har oftast en skylt på magen eller vid fötterna med ”Rum uthyres” och de verkar inte bry sig nämnvärt om rum blir uthyrda eller inte:)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anna-Maria i vågorna!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Besättningen på s/y Brynhild


6 Kommentarer på “Portugal

 1. Låter härligt men du skrev att du inte badade för du inte hade ngt stadigt att hålla i, var var Klas? Ha det!

 2. Hej,
  Kul att följa er resa. Häftiga vågor i Nazare. Nån surfare har ett Guinessrecord där.
  Och nu är ni i flotta Cascais. Finns en fin Entrecotrestaurang där. Hur är ölindex i Portugal ?
  Ser att folk badar alldeles innanför marinan nedanför en annan restaurang. I dag söndag är det nån slags musikfestival i Cascais. Ha det bra.
  Stefan

  • En liten rapport till dig Stefan; Missade Entrecoterestaurangen, Klas hälsar att ölen Super Bock är det som serveras nästan överallt och är godkänd.. och Musikfestivalen var nog lite tam – vi märkte den knappt! Ha det så bra!

 3. Hej Annika!!
  Det är såååå roligt att följa din/er blogg. Jag njuter av att läsa hu gott ni har det (trotts tidigare inträffade olyckor) mad, stränder, got mat, gott sällskap SKOR och en hel del historia. Det finns så mycket vackra ställen!!
  Ha det fortsatt riktigt gott!
  Kram – Judith

Kommentera