Mest Cascais

I lördags seglade vi in i Cascais i full fart dvs. med goda nordliga vindar och faktiskt ett medföljande illamående – det blev ett visst rullande på Saga tyvärr:)
Vi la till i Cascais Marina och checkade in som man alltid måste göra, dvs ha med sig alla skeppspapper, båtföräkring, kopior på alla i besättningens pass osv. Sist kommer notan och man kan väl säga att det räckte att ligga där en natt!! Inte såå billigt.. men fint! Ankringen i bukten utanför var perfekt och där stannade vi tills igår em. Vi tycker att Cascais var en liten vilsam stad med fina stränder, små söta hus men också vacker arkitektur, fina kustpromenader och många restauranger. Fiskebåtarna är många och så även fiskenäten längs kusten utanför som man får se upp med!
Igår så åkte då Anna-Maria hem till Sverige igen och vi drog upp ankaret o seglade vidare till Lissabon. Våra norska vänner på Ceres som sedan några dagar redan är i Lissabon blev mottagningskomitte då detta var första gången sedan min armfraktur som vi seglat själva och skulle lägga till – Allt gick bra -förmodligen för att jag inte gjorde så mycket..
Imorse vaknade vi vid 4-tiden av ett troligt Rave-party i närheten som höll på några timmar – kändes ett tag som de var på bryggan.. Blir intressant om detta var något tillfälligt eller varje morgon:)

IMG_1406
Cascais, vy från Saga
IMG_1407
Cascais, vy från Saga
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ankringsviken(Anna-Maria och jag kommer med på köpet)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här är Klas fortfarande glad – kör gummijollen in mot land, sedan går lillamotorns växel sönder och på hemvägen ror vi, vilket också är trevligt!!


6 Kommentarer på “Mest Cascais

  1. Ni verkar ha det bra. Så kul att följa er. Hemma börjar semestrarna ta slut och vardagslunken sätter in. Men sommaren har varit fin och alla verkar nöjda. Skönt att armen verkar ganska bra. Kram

  2. Hej på er!
    Höjden av otur att bryta armen! Usch, stackars dig Annika. På båt behöver man båda armarna. Är just nu hemma i 2 veckor c:a men Crux6 ligger kvar i marina i Licata på Sicilien. Går vidare sedan mot Grekland. Mycket jobb att lära känna båten men hon seglar härligt. Ha fin segling!

    • Vad roligt att ni trivs med nya Crux! Sant -det är en fördel om man har 2 armar tillgängliga vid seglingen men armen läker så sakteliga och vi får segla därefter… Ha en härlig segling till/i Grekland, vi hörs:) Kram

Kommentera