Från Lissabon till Sines

Lämnade Lissabon efter 1 vecka i marinan Doca de Alcantara. Eller rättare sagt Klas tillbringade 1 vecka i Lissabon och jag egentligen bara 4 dagar eftersom det blev en resa till Göteborg för mig för att träffa ortoped och sjukgymnast hemma, armen var som den skulle och är nu utrustad med träningsprogram! Det blev även några extradagar i Lissabon då vår VHF gick sönder och skulle repareras – dvs missödesavdelningen igen:) men vi hann med att turista lite extra istället!
Sedan i måndags är vi i alla fall på seglande fot igen och sedan igår ligger vi ankar i Sines, märkligt ställe, växlar hela tiden mellan dimma och sol här men f.ö fint! Under seglingen hit lyckades vi också segla rakt in i en fiskeboj, vi missade som tur var nätet men bojen kilade fast sig i rodret och vi fick skära loss oss – Tyvärr är det nog någon fiskare som är lite irriterad…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta är Torre de Belém, från tidigt 1500-tal En försvarsanläggning och minnesmärke över Portugals makt under tiden de var stora som upptäcktsresande. Den finns även med på UNESCOS världsarvslista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25 aprilbron som är uppkallad efter Nejlikerevolutionen 1974 och Christus-statyn diskret i bakgrunden..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våra favoriter – räkor i vitlök och olja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reskamrat i ca 20 sjömil fram till Sines, pippin inte större än ca 3 cm men hittar inte i vår pippi-bok vad det är för sort!! När vi kom fram till Sines mönstrade den av i allafall:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


6 Kommentarer på “Från Lissabon till Sines

  1. Den favoriten känner jag igen! Klas var helt galen i den när vi var i Spanien för många år sedan. Skönt m armen o att ni är på seglarbanan igen. Ha det gott! Kram

Kommentera