Algarvekusten och Andalucien

15 augusti lämnade vi Sines i dimma och precis när vi rundade Cabo Sao Vicente på Portugals hörna kom solen och blå himmel!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den kvällen blev det ankarvik i Sagres strax innan Lagos och dagen efter seglade vi vidare mot Faro. Utanför fastlandet och Faro är det ett stort område med tidvattenslaguner – området heter Parque Natural de Ria Formosa – där man kan ankra vilket vi också gjorde innanför en ö som heter Ihla da Culatra. Där låg redan våra norska båtvänner på Ceres och vi hade en fantastisk fin kväll med tropisk värme. När vi vaknade dagen efter var det inte lika magiskt – mest väldigt varmt och allt för många småkryp flygande i och på båten… så Faro fick bli en annan gång!
Vi har haft fantastiska seglingsdagar längs med Algarvekusten och sedan Andalucien i Spanien – och äntligen fått användning för vårt Gennaker-segel!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det enda negativa med Andalucien är att det inte finns någon internet-uppkoppling i Marinorna – Det har man bestämt i regionen gemensamt med telebolagen…

Sedan igår kväll är vi i Cadiz, en stad som är grundades för över 3000 år sedan!! Idag har vi vandrat runt i de gamla kvarteren, här finns mycket att se och staden är väl värd ett besök.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Katredralen i Cadiz – imponerande – som de flesta katedraler men också vacker!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den här utsmyckningen på hörnet av ett gammalt hus fyller en med vissa funderingar..

För oss blev det en del stopp för vätskepåfyllning idag – vi hade ca 35 grader varmt…
Imorgon seglar vi vidare för att förhoppningsvis i slutet på veckan nå Gibraltar och Medelhavet:)


5 Kommentarer på “Algarvekusten och Andalucien

 1. Hinner ni till malaga lagom till september? Ni verkar ha det omväxlande o härligt. Fortsätt njuta. Kram

  • Vi hoppas det.. Egentligen är det Gibraltar-Sundet som kan vara lite lurigt att ta sig igenom om det är mycket vindar och tidvatten som möts – men behöver vi inte vänta för länge på detta så ska vi nog hinna! Kram

 2. Hej på er njutare!
  Följer er fantastiska blogg, men här kommer första kommentarer. Ser att ni har det gott och det är inte utan att man blir lite avundsjuk på ert initiativ att genomföra det man drömmer om!
  Här har en ny arbetshöst börjat som casemanager Annika, men jag antar att du fortsätter din CM-roll där du är!
  Ha det riktigt gott och njuuut! Jag följer ert äventyr! Kram Helena W
  P.S. Ser att vi har gemensamma bekanta! Hej Gunilla L… …gamla volleybollkompis! D.S.

Kommentera