Gibraltar och in i Medelhavet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så kom vi äntligen till Gibraltar i fredags och det var en häftig känsla! Klippan som reser sig över havet och ett 50-tal Delfiner som lekte mitt i bukten omgivna av ankrade tankbåtar.. Att Delfiners lek o hopp runt båten och i vattnet kan göra oss människor så glada är fantastiskt!

Första natten tillbringade vi i en Marina på spanska sidan av Gibraltar, La Linea – En del har tyckt att detta har varit en bra övervintrings-hamn(vilket vi har börjat se oss om efter) men vår uppfattning blev att den inte var varken bra eller billig. Vi ”flyttade” sedan in i Queensway Marina i Gibraltar – en väldigt fin och välordnad Marina och dessutom billigare än La Linea.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Queensway Marina
IMG_1469
Marinan från ovan..

Vi har naturligtvis turistat och då måste man ju upp på toppen av Gibraltar-klippan och man måste ju se aporna som finns där! Det finns som tur är Linbana upp, själva klippan är förvånande nog bara 426 meter hög -men brant.. Våra seglarvänner på Lira och Ceres gillar också att turista så vi gjorde en gemensam ansträngning i värmen, är ungefär 35 grader varmt här nu! Sammanfattningsvis blev vi väldigt förtjusta i Gibraltar:)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Utsikt från Linbanan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Apor kan vara söta..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
men också lite läskiga..

Idag så seglade vi vidare in i Medelhavet, slör(vinden i aktern) och vindar upp till 12-13 m/s, fin segling:) Ligger nu i Estepona i Spanien och ska imorgon byta bommen som planerat. Om man trodde att man slapp tidvattnet och strömmar så snart man var inne i Medelhavet så är det inte helt riktigt -än så länge hänger tidvattnet med även om det minskat -och här i Estepona är det djupskillnad på ca 90 cm mellan hög och lågvatten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här rundar vi Gibraltar och är inne i Medelhavet:)


4 Kommentarer på “Gibraltar och in i Medelhavet

 1. Så fint det ser ut! Du ser ut att vara bra kompis m apan. Vi har haft så fint väder o sommar här men nu verkar hösten vara på gång. Bröllopet i helgen blev fantastiskt med sol i skärgården. Ni kan se några bilder på mitt instagram. Ffortsätt njuta! Kram

 2. Hej på er!
  Vi har istället hamnat på en ny kontint, Afrika! Ligger I spanska enklaven Ceuta, kom hit idag, ska se oss omkring lite grann imorgon, kommer norröver sen. Jag vårdar mitt ganglion (min lilla bulle på armen), och vi trivs gott under ert soltält, TACK!
  Ses snart,
  /Lira

 3. Hej! Vad härliga bilder ni har lagt upp. Anita S och jag skickar en hälsning från Stockholm där vi sitter och äter på NK . Casemanagerträff imorgon. Vi saknar dig Annika. Ha en fortsatt fantastisk resa och hälsa Claes. Ps. Blev ni bitna av aporna ? Har hört att de kan bitas.

  • Hoppas ni haft en bra träff i Stockholm… Tar ibland lite tid att svara, wifi finns inte alltid här;) Hälsa Anita! Kram

Kommentera