Från Almunecar till Almerimar

Senaste 10 dagarna har vi tillbringat i Almerimar som är en stor Marina mitt i en öken… faktiskt är det nästan så – när vi kom hit så var det bland det första hamnkapten berättade, samt att ett stort antal Hollywoodfilmer spelats in här av den anledningen. Almerimar är ingen gammal stad utan uppbyggd med semesterlägenheter, hotell, restauranger och butiker runt en stor marina och milsvida långa fina stränder (samt golfbana). Kanske låter konstigt men ganska trevligt ändå!
Här har vi bestämt att Saga ska få stanna över vintern när vi åker tillbaka till Sverige. För oss känns det väldigt bra här och klart billigast av de marinor vi har kollat upp som aktuella vinterhamnar.
Nu håller vi på för fullt med att förbereda Saga för vintern dvs. bland annat tvätta segel och packa ned dem, konservera motorer, städa och tvätta ur båten – ska kanske inte säga att vi håller på för fullt för det är inte sant, vi hinner med lite annat också… Vädret är härligt, fortfarande ca 26-30 grader varmt och sol -så badar gör vi förstås:) Vi träffar andra svenskar som har båtar här och bofasta men även en hel del andra nationaliteter som övervintrar här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här ligger vi ankar utanför Almenucar – en av många fina solnedgångar..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inte så ofta man ser små öar i havet längs denna kusten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saga ligger som tredje båt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Man behöver inte trängas på stränderna här!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En dag var vi uppe i en liten bergsby -El Arroyo tillsammans med vännerna Anders, Sussie och Hans -där fanns ett litet vattenfall med härligt kallt vatten att svalka sig i, samt som bonus några fikonträd med mogna fikon att plocka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här låg också en restaurang…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
som serverade Getgryta eller rättare sagt killing-gryta – som smakade helt ok(mycket bättre än vi hade trott)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi har även hunnit med en liten putt-tävling på golfbanan här i samband med ett födelsedags-firande av Hans

IMG_1591
Har också varit på vårt spanska favorit-varuhus Corte Ingles i närmaste staden El Ejido och fann här en fantastisk strykbräda(som vi inte köpte)!

IMG_1593
och inte som man skulle tro en barnvagn -utan på husdjursavdelningen, en vagn till sin lilla hund:)(som vi inte heller köpte)


4 Kommentarer på “Från Almunecar till Almerimar

  1. Kände Klas igen sig i almunecar? Det ska bli kul att träffa er igen o höra om era äventyr. Njut av värmen här börjar det bli kallt, i alla fall på nätterna. Kram

  2. Heladeria H@ctor ärr det era närmsta grannar. Internetcafé? Märkligt landskap verkar vara täckt av plast växthus . Förmodligen odlas spanska tomater som vi äter i vinter.
    Ha det bra och njut av värmen. i morse fick man skrapa rutorna hat.
    Stefan

    • Heladeria kan vara en restaurang runt hörnet där vi bor… och du har helt rätt – när man kör härifrån mot El Ejido inåt landet (som är den närmaste staden ca 1 mil härifrån) så är det ett vitt plasthav av växthusodlingar man ser!

Kommentera