Sista veckan på Balearerna!

När AnnaMaria och Anton lämnat oss så kom CarlJohan till Porto Cristo på kvällen!

Saga skulle upp på land och vi fick en dag med reparation och bottenmålning som CarlJohan fixade medan Klas ägnade sig åt bogprop! Jag assisterade lite lätt…

Vind som vanligt här och det blev Cala Ratjada innan vi seglade till Menorca och staden Cituadella, ganska turistiskt men vackert och lagom stort!

Därefter ankarvikar innan vi kom till Mahon som är den största staden på Menorca. Fin segling tillbaka till Mallorca och Cala Formentor och sedan Puerto Pollensa där CarlJohan tog buss till flygplatsen i lördags morse. Vi hissade segel mot Frankrike och Toulon och kom fram igår kväll!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_2531IMG_2553

Upp med Saga, jobb pågår och åter i vatten och alla är glada och nöjda!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att spola båten ren från saltvatten i hamn är faktiskt ett nöje – man blir lite avkyld i värmen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_2575OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cituadella! infarten, och vackra hus med smala gränder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av fördelarna med våra gäster är att de gillar att grilla(det gör inte Klas)! CarlJohan gillar även att fota under vattnet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mahon – i bakgrunden ligger Saga på flytbrygga, vy från flytbryggan och så måste ju en liten sjöjungfru komma med..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En regnig o blåsig dag utflykt med bil – till bl.a Spaniens äldsta begravningsplats 1200 fc, dock inte så mycket att se.. Dagen efter blev det rakningsbestyr och segling mot Mallorca igen!

IMG_2645OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_2657

Vinkar av CarlJohan i Puerto Pollensa! Denna lilla fripassagerare följde med oss i 12 timmar, han verkade lite deppig men flög fint iväg innan vi gick in i hamnen i Toulon!

 


En komentar på “Sista veckan på Balearerna!

  1. Härligt att stå på fransk mark igen? Ni verkar ha haft goda seglingsvindar – skönt! Det är för gulligt m fripassageraren! Den var nog väldigt trött. Här är den tropiska sommaren över o det är mer normalt sommarväder. Niklas o Malin är hemma o Malin har besök av sin norske kille. Folk börjar jobba o vardagens lunk infinner sig. Kram o ha det skönt!

Kommentera