Frankrike

Nu har det väl dröjt lite med inlägg på den här sidan…

Sitter och skriver det här i Göteborg, varit hemma i 10 dagar och åker tillbaka imorgon till marinan i Mandeliu, Cannes-bukten där Saga ligger o vilar(från oss). Lite jobb för Klas här hemma, för mig att se till och träffa mina gamla föräldrar och förstås träffa våra barn. Har även hunnit med några vänner bl.a Kerstin och Staffan på s/y Balance som är här på sommarlov från Karibien.

Vi har haft det härligt sedan vi kom till Frankrike och Toulon, Franska Provence och Cote d’Azur är så vackert och att fransmännen älskar att segla är helt klart – så mycket segelbåtar ute och de seglar i alla väder – även när Mistralen som är den den härskande vinden är här -och kommer med jämna mellanrum! Vi har legat fint i ankarvikar och även om det har blåst en hel del så är det många ”Cap” här dvs uddar som ger lä om det blåser.

IMG_2664IMG_2659

I Toulon satt dessa herrar i brons och samtalade! Vi träffade också ett par danska seglare som var på väg hem efter 6 år i Medelhavet! Hade en trevlig kväll med med dem och ett Italienskt par som var Restaurangägare i Italien och de lagade 6 -rätters middag, fantastisk mat!

IMG_2702IMG_2693IMG_2688

I St. Tropez är det inte baaara stora båtar som visar upp sig i hamnen även om de backar in så fint i hamnen på kvällarna för just detta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter  St. Tropez seglade vi vidare och passerade det vackra Massif de l’Esterel, bergen med de vackra färgerna. Vi har tidigare kört bil här tidigare och naturen är fantastisk, många vandrar, cyklar, det är sjöar och man kan ägna sig åt forsränning bl.a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_2731IMG_2730

Ankrat utanför den lilla byn Theoule-sur-Mer, iland fanns det sötaste hamnkontoret hittills och förstås hittade vi en man som vilade från sitt Boule-spel:)

IMG_0218OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_2755

Ankrade utanför Ile Sainte -Marguerite som ligger nära Cannes-bukten, är mest känt för sitt fängelsefästning – Fort Royal där mannen med Järnmasken hölls fången… men mycket vacker natur dessutom. En enda svensk båt(många franska o andra nationaliteter) låg ankrad där och det visade sig vara Ulf och Christina, långseglare som i vintras efter 8 års segling sålde sin s/y Roxy i Thailand och nu köpt sig en större motorbåt och ska vistas i Medelhavet framöver! Flera gemensamma vänner från JRSK(Jordenruntseglarklubben). Så vi har haft roligt tillsammans med dem i olika ankarvikar där vi rört oss runt för att undkomma Mistralen! Har såklart också varit i Juan-le-Pines och ätit Musslor osv. på strandrestaurangerna som är svåra att finna någon annanstans…

IMG_2763

I Antibes har de ett väldigt magert hus men å andra sidan väldigt feta lyxyachter!


3 Kommentarer på “Frankrike

  1. Gott att ni kommer tillbaka, vi längtar efter er och Saga! Vi har en mycket avslappnad tillvaro i Joniska havet, och kommer att fortsätta så till 20/10, då vi går till Messanlonghi för vintervila. Hoppas vi ses!

  2. Vilka underbara miljöer ni kommer till! Det är så roligt med alla dessa statyer ni hittar. Kanske en idé till en bok? Medelhavets statyer! Här har varit en härlig sensommar. Hörde på tv att september blir mer o mer en sommarmånad. På 80 talet var det i snitt 4 sommardagar, på 90 talet 14 tror jag och nu på 2000 talet är det 22! Vilken utveckling! Annars är det mest valtjat o gnabb. Ska bli skönt när det är över. Kram o fortsätt njut bland goa vänner!

    • Nu har vi bra wi-fi så därför blir det svar.. När det gäller statyerna är det väl så att man hinner se dem

Kommentera