Avd. för missöden

20130531-173139.jpg
Nu har vi ”roat oss” i Svendborg på Fyn sedan i söndags och fram till igår eftermiddag, dvs hanterat missöden, se livflotten ovan! Den har vi lustigt nog lämnat kvar i Svendborg! Denna true story from real life är följande; 2 dagar innan vår segling och efter mycken påstötning från Klas levererades vår livflotte som vi beställt några månader innan, tyvärr glömde de skicka med fästet och därför skulle det levereras i måndags till Svendborg – fästet kom men fel storlek, ny leverans utlovades dagen efter eller senast onsdag. Klas ringer på onsdag – fästet ej skickat- kommer torsdag!! Det hela känns lite konstigt och vi börjar kolla certifikatet med beställning och det hela verkar inte stämma riktigt- Klas ringer Viking igen och då ser man plötsligt att vi fått fel samt att den container som vi fått levererad ej kan sitta på pulpiten i aktern.. Så ingen livflotte just nu men ska levereras till Amsterdam där vi kan hämta den nästa vecka. Vi har även fotvandrat dessa dagar samt löst korsord och tittat på regnet. Lagat punktering på cykel o haft tid att stuva ordentligt! Nu ligger vi o väntar på att bli utsläppta ur Kiel-kanalen och åtminstone hinna till Cuxhafen innan det ska blåsa 15 sekundmeter i näsan..

På väg!

Tack alla – våra barn, föräldrar och vänner för att ni kom o vinkade av oss o fina presenter! Kommer att sakna er men vi tror att vi kommer få en fin seglats under några månader!
Passerar just nu Tistlarna o solen skiner!

Kategorier: Segling 2013

20130525-174555.jpg

Snart avresa

IMG_0866

Första inlägget blir lite sorgligt – en i besättningen Charlie, vår Welsh Springer Spaniel 14 år gammal fick igår somna in. Han har seglat med oss sedan början av 2000-talet då vi köpte  vår första gemensamma segelbåt och varit med oss på nästan alla seglingar. Tanken var att han skulle vara med även på denna lite längre resa mot Medelhavet men sista månaderna fanns inte kraften och glädjen kvar längre – Så nu får vi segla utan Charlie:(

Avsegling är planerad till lördag 25/5 men den som lever får se..