Göteborg..

Så var det färdigseglat för i år och slut på ledighet och frihet..
Lämnat Almerimar och är i Göteborg sedan några dagar, lite sorgligt för vi har trivts så jättebra här de sista veckorna, många härliga människor på samma ställe!
Som tur var kom vi hem till vackert höstväder och det är inte det sämsta! Är i alla fall roligt att vara hemma igen – förutom att pappa är dålig och ligger på sjukhus – så hade vi inte åkt hem nu hade det troligen ändå blivit hemresa för mig:(
Klas är tillbaka på jobbet igen(det tycker han är roligt) och jag blir ledig någon vecka till innan det är dags igen(och det tycker jag ska bli roligt också)!

Ska vi sammanfatta något kort från vår segling redan nu(vilket vi inte ska) så är det väl: Att som man planerar blir det sällan:) Vad jag vill ha sagt med det vet jag egentligen inte..

Saga ligger nu väl inpackad i Marinan i Almerimar och vi kommer åka ned och titta till henne några gånger i vinter har vi tänkt innan det är dags att segla vidare nästa vår – har vissa misstankar om att vi kommer att sakna henne här hemma tyvärr..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Innan vi lämnade båten måste Klas dyka ner för att byta ut Anoderna dvs. några zinkklumpar som man fäster i närheten av propellern och rodret, de skyddar mot de ”galvaniska strömningar” som uppstår när olika metaller är i vatten tilsammans. Då ”fräts” den ”sämsta” metallen upp, zinket, dessa behöver bytas 1-2 ggr/ år. Bakom Klas står Anders och kollar läget – vi hade istället för att dyka med lufttub fått låna en kompressor, viket var lite spännande o testa..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sista Tapasen innan hemresan – ser inte roligt ut men fantastiskt goda revben!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så här ser Saga ut numera i övervintringstillstånd -i en formsydd presenning i 3 delar, största bekymret är nog hur vi ska kunna vika ihop och stuva allt detta till våren i igen..

Vår blogg kommer också i stort sett att inta viloläge tills det blir dags för segling igen nästa vår!
Tack alla för att ni har följt oss så här långt!