Mest Italien!

Så kommer sista inlägget för denna seglings-säsongen.. Vi går fortfarande i bikini och badshorts på båten, oftast ca 24 grader på dagarna och lika varmt i vattnet – fast det har varit ostadigt väder med både regn och åska emellanåt. Ja, då kan man ju undra var vi är för tillfället… Ligger sedan snart 2 veckor i Marinan i Loano, Italien och förbereder Saga för vinterns vila. Marinan är bara ca 3 år gammal, välordnad och med många STORA motoryachts här men ändå lite glest med båtar så antagligen därför vi har fått ett bra pris för vintern! Loano är en lite avslappad badort men med mysig och levande stadskärna som vi gillar! Ska bli roligt att komma till Göteborg igen men också vemodigt att lämna vårt hem här på Saga!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_3144IMG_3148

Så blir det lite bilder – detta är från Villefranche i Frankrike som är en av favoriterna vi ankrat i(och förstås ett Citadell att fota..)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Villefranche har man ett vackert stadshus som ligger uppe på fortet! Man har även butiker i gamla stan och just denna hade tydligen svarta kläder eftersom jag står där;)

IMG_3160

Vi tog bussen till Nice en dag och eftersom det oftast brukar regna när vi är där, blev det naturligtvis så denna gången också.. Detta hus som trivs fint med murgröna vart jag dock tvungen att fota:)

IMG_3170IMG_3176IMG_3211

Så här ser marinan i Loano ut! Lustigt hur vi undvikit(omedvetet?) att fotografera de större båtarna…

IMG_3186OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tågutflykt till Genova för båtmässa som pågick där, roligt för det var mycket segelbåt att titta på! Det blev inte så mycket tid över för turista denna gången men passerade dessa ankare och jag shoppade lite frukt  – man vill ju tro att det är billigt och lokalodlat…

Genova ligger på listan för nästa år!

IMG_3204IMG_3202

En dag cyklade vi upp i bergen för att se grottorna i Toirano, man har funnit spår från mänskligt liv samtida med Neanderthalarna!  Vi valde förstås en varm dag för detta, kraftig lutning i bergen, och svetten rann men kommer dit och köper biljetter – Då säger mannen som säljer biljetterna att jag borde ha på mig en tröja(har genomsvettigt linne) för den guidade turen pågår i 70 minuter och det är kallt i grottorna… Såpass säger vi då och lämnar tillbaka biljetterna – Dessa grottor kan ev också ligga på listan för nästa år – fast tveksamt:)

IMG_3207IMG_3179OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loano har många hus som är så här vackert handmålade! Fina morgonpromenader med denna vy har vi haft många(även om det senare ibland börjat regna). Så till sist ett foto på det som varit senaste månadens roligaste grej, helst varje dag:) – Paddleboard(Klas har en annan åsikt dock)!