Tillbaka till Saga och Italien!

Nu är det slut på vintervilan för Saga! Tillbaka i Loano sedan 2 veckor och det har blivit en veckas arbete med att få Saga i form för årets segling och en vecka med roligt besök av Astrid och min mamma Karin.

Vi har kommit på att Loano inte är någon höjdare när det gäller vårväder, här är ganska varmt men mestadels molnigt – vi har också kommit på att detta väder håller sig i Loano och det räcker att förflytta sig några mil härifrån så skiner solen..  Har blivit några utflykter vilket också var meningen nu när vi haft besök och hyrt bil fram tills vi seglar härifrån.

imageimageimage

I Marinan kan vi roa oss på olika sätt ex. Klas genom att hissas upp i masten och mormor och Astrid genom lite hårtoning(jag blir åtminstone road);-)

 

En tur till Frankrike blev det – vi ville gärna introducera Cap Ferrat som vi är så glada i..

image image

imageimageimage

Vackert! Ostronen inte så vackra men goda.. Ja numera hittar jag sällan skulpturer att fota – kanske dags att börja fundera på grindar/dörrar?!

 

Vi gjorde en dagstur upp till några bergsbyar bl.a Borghio Finale och åt lunch i en annan liten by vars enda restaurang var fullproppad med lokala gäster – och så vi.

imageimageimage

En udda installation på en vägg, en intressant väggmålning(finns säkert ngn m bättre wi-fi än oss som kan tala om vad det föreställer..) samt en extremt ful och och troligen mycket gammal dörr:-)

image

Ett, två och tre! Mormor och Astrid gör hoppet!

 

En annan dag ger vi oss av till Pisa för att kolla hur snett TORNET är.. Och det är det!

imageimageimage

Efter övernattning i den lilla staden Levanto som ligger precis vid Cinque Terres nationalpark tar vi först tåget till byn Riomaggiore som ligger längst bort(sydligaste) av de fem bergsbyar som klättrar längs klipporna och havet. Fantastiskt vackert! Hade det inte varit för mitt urusla knä skulle vi vandrat mellan byarna, vilket många gör i olika etapper men det går också väldigt smidigt att åka tåg – och det är rejält backigt i byarna  så man kan få motionera lilla hjärtat något i alla fall..

imageimage

imageimageimage

Lite bandade bilder från Cinque Terre! I någon by parkerar de sina båtar utanför husen- det finns ingen hamn! Astrid är trött på att vi fotar henne… Vi hade en av de bättre utsikterna vid lunchen den dagen!

imageimageimage

Åter i Loano – Citronerna är fantastiska här nu, likaså den italienska glassen och när mormor var här så var änderna så glada- nu jagar Klas iväg dem, de vill helst sitta i vår jolle(första veckan satt de i grannens jolle)!

 

Nu är det bara ett par dagar kvar här och en del jobb som återstår att göra egentligen(som vanligt) men nu är vi färdiga här och dags för fortsatt segling i Italien:-)