Malta!

Planen var väl att vi skulle segla lite längre på Sicilien men eftersom vi längtat till Malta och vindarna skulle bli fina drog vi iväg en tidig morgon! Vi fick dock ingen vind alls och vår Nanni-motor fick jobba istället…

Malta och Gozo är de 2 största öarna  och så finns det 2 mindre öar Comino och Filfla. Hamnen Mgarr  på Gozo var första målet – Malta är ju med i EU men fortfarande behöver de som kommer sjövägen klarera in… och på Gozo ska det vara lite smidigare … och det var det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maltesiska gästflaggan hissad och gul Q-flagg likaså för att visa att vi inte är smittade… Ja vi vet att dessa 2 flaggor egentligen inte ska hissas samtidigt men eftersom kommentarsfältet inte fungerar här så kan ingen kommentera detta lilla fel;-)

IMG_5129IMG_5182IMG_5143

Mgarr är lite fint.. förutom färjorna som går nästan i skytteltrafik mellan Gozo och Malta så är det en liten fiskehamn och så här fint har man löst sättet att ta sig iland när båten ligger på boj – lilla båten blir lilla färjan! Hästar behöver också svalka – och gillar tydligen även att simma, längst bort i fotot syns en häst simma.. Så här ser det ut när vi handlar,  stor ryggsäck och dragvagn – denna är faktiskt den bästa vi haft – hur stadig som helst….

IMG_5133IMG_5169

En kväll kom Vallettas symfoni-orkester på besök i hamnen och spelade på en flytande flotte – häftigt!! En annan kväll jazz-uppträdande i stan – allt gratis och väldigt bra!

Vi har också fått lyssna till mycket musik i olika ankarvikar ska vi också tala om -ibland körs det ut båtar med turister för discokvällar -och det är inte lika njutbart… man sitter fint i sittbrunnen i mörkret och helt plötsligt kommer en båt farande fullt upplyst och högtalarna på max och ankrar…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av fina ankarvikar på Malta och Klas roar sig med det konstanta underhållet och polerandet av Saga…

IMG_5194OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_5211

I veckan körde vi in i Grand Harbour i Valetta, härlig känsla – 2012 flög vi hit och stod och tittade ut över Grand Harbour och nu kom vi sjövägen….

IMG_5186

Till sist får det bli en liten figur igen.. I den lilla fiskebyn Marsaxlokk träffade vi denne lille pojke och hans katt!