Slut på segelsäsongen 2015

Så var det dags för Saga att få komma upp på land, egentligen för första gången sedan vi seglade från Sverige för 3 säsongen sedan – förutom en liten snabbis på Mallorca när bogprop blivit skadad! . Vintervilan för Saga denna vinter blir på Manolo Island Yacht Yard i Valletta. Finns f.ö inte så många fler ställen på Malta där båten kan förvaras på land – så Klas kan känna sig trygg..

IMG_5254

Upptagningen gick fint, Saga fick trästöttor och högtryckstvätt samt besök av några ankor som tydligen gillade algerna som spolades av!

IMG_5261OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hamnen på Gozo har ett tankställe men Valetta har bara en flytande tankbåt! Vi gillade den tankbåten – de var vänliga nog att köpa vår gummi-jolle för 100 Euro trots att den var ett loss – men deras var ett ännu sämre skick. Alla blev glada fast vi nog mest som blev av med vår!

Vi hyrde lägenhet i Valetta sista 2 veckorna och min mamma Karin flög själv ned till oss!                       IMG_5309

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_5357

En mycket varm sista vecka men blandat med båtunderhåll fick vi också turista på fantastiska Malta med sin fantastiska historia och som faktiskt har en hel del bra restauranger men sämre med lokala marknader för färska livsmedel – misstänker att vi blivit väldigt bortskämda med detta i Italien..

IMG_5185

Instämmer i ovanstående! Tack ni som har följt oss – Välkomna tillbaka 2016!