Kroatien-Frankrike-Sverige

Så kom Gunilla och Stefan till oss i Split och vädret hade stabiliserat sig – Vi bryr oss inte så mycket om olika väder när vi seglar själva utan man anpassar sig men när vi har besök så blir det att vi önskar oss lagom med vindar och sol – helst!

IMG_1857IMG_1872

Här ligger vi ankrade i en liten vik på ön Solta, vi märker att det blir fler och fler charterbåtar för varje dag och svårt att hitta vikar som inte är ”knökade” av båtar…  Stefan intagit obligatoriska grillmästarrollen – det gör han med äran men piper lite över att vi inte har kolgrill;-))

IMG_1904IMG_1891IMG_1888

Här har vi ankrat utanför Komiza på ön Vis! Härliga färger på soldynorna i denna lilla butik. Fin utsikt över hamnen och vår ankring. Här har gubbarna på ljugarbänken placerat sig strategisk alldeles intill baren.. under tiden vi satt och tog en öl var det någon vänlig själ som bjöd dessa herrar på var sin öl också:-))

IMG_1897IMG_1899

Fortfarande Komiza och vi äter en fantastiskt god middag alldeles vid vattnet!

IMG_1914

Mitt på en husvägg växte denna lilla blomma ut från stupröret…

IMG_1923IMG_1920

En vecka går fort och här i Uvala Lucice på ön Brac ankrar vi sista kvällen med Gunilla och Stefan – Här klagar vi inte heller över maten eller den fina utsikten över Saga!

2 dagar senare flyger vi till Nice för att avsluta försäljningen av vår lilla lägenhet i Juan les Pins!

IMG_1935IMG_1955IMG_1956

Sista bilden från vår utsikt från lägenheten och så från vårt favoritställe hotel Belles Rives fina veranda!

Så passar vi på att flyga hem till Göteborg!

IMG_2051

Adam – den största lilla anledningen till att åka hem!

Nu är vi tillbaka i Kroatien igen sedan 2 dagar men ligger fortfarande kvar i marina Kastela i Split – lyckades pricka in Boran igen och haft upp till 25 m/s i vindarna med massor av regn och åska… men imorgon blir det segling igen!