Lefkas 6 månader senare!

Nu är vi tillbaka hos Saga igen – 6 månader har gått snabbt! Under tiden vi har varit i Sverige så har Saga lyckats få blixtnedslag – Inverter, batterier och solcellsregulator är det som har upptäckts än så länge…. som tur var har vår vän Thomas på Lira övervintrat här och upptäckte det innan vi kom -så det mesta är åtgärdat och Försäkringsbolaget stått för kostnaderna. Tack Thomas:-)

Sedan upptäckte de käcka elektrikerna och mekanikerna på Paleros yachtservice (som fixat vårt blixnedslag) när de gick igenom båten med oss att vi hade ett troligt vattenläckage i motorn(intercoolern) men som efter många om och men (förhoppningsvis) inte skall vara något problem – förutom att Klas fick skriva på ett papper om att vi fått info om riskerna och gav oss iväg på egen risk…

Då hade vi haft en vecka med städande, putsande och genomgång av Saga – och helt plötsligt var vi väldigt trötta på att ligga i marinan och vädret var ok -så vi seglade iväg!

Utsikt över Lefkas marina och alla charterbåtar som väntar på att få komma ut..

Lördagsmarknaden i Lefkas – mest grönsaker, allt lokalt odlat!!

Så går vi genom Lefkas kanal söderöver

efter att först ha passerat soptippen som ser ganska fin ut nu på våren..

Fantastiskt vacker natur och så fina färger på eftermiddagen på väg mot vårt mål – ankring i Sivota på södra Lefkas

I Sivota fick Klas det stora nöjet, att dyka ned för att kolla och rengöra propellern  – trevligt nog så var det inte så mycket som ”vuxit” under vintern!

Så bestämmer vi oss för att lämna Grekland.. Skulle vara hyfsade vindar och väder de närmsta dygnen, ja vad ska man säga – det blev vindar, mycket vågor -men blå himmel!

Snabb segling:-) 260 distansminuter och framme på Sicilien med ankring i Taormina efter 38 timmar!

Ok utsikt att vakna till – Taormina på toppen.

men soporna lämnar vi i den lilla byn strax intill vår ankringsvik..

Här är väldigt lugnt i jämförelse hur det var i augusti -15 när vi senast var här men idag är det långfredag och påsken är tydligen starten på säsongen.

Slut på dagens utflykt! Igår kväll när vi kom låg här en tysk och en fransk segelbåt men nu är vi ensamma här igen! Ikväll väntar vi besök från våra vänner Ulf och Christina som förhoppningsvis ska komma med sin nya båt!