Avd. för missöden

20130531-173139.jpg
Nu har vi ”roat oss” i Svendborg på Fyn sedan i söndags och fram till igår eftermiddag, dvs hanterat missöden, se livflotten ovan! Den har vi lustigt nog lämnat kvar i Svendborg! Denna true story from real life är följande; 2 dagar innan vår segling och efter mycken påstötning från Klas levererades vår livflotte som vi beställt några månader innan, tyvärr glömde de skicka med fästet och därför skulle det levereras i måndags till Svendborg – fästet kom men fel storlek, ny leverans utlovades dagen efter eller senast onsdag. Klas ringer på onsdag – fästet ej skickat- kommer torsdag!! Det hela känns lite konstigt och vi börjar kolla certifikatet med beställning och det hela verkar inte stämma riktigt- Klas ringer Viking igen och då ser man plötsligt att vi fått fel samt att den container som vi fått levererad ej kan sitta på pulpiten i aktern.. Så ingen livflotte just nu men ska levereras till Amsterdam där vi kan hämta den nästa vecka. Vi har även fotvandrat dessa dagar samt löst korsord och tittat på regnet. Lagat punktering på cykel o haft tid att stuva ordentligt! Nu ligger vi o väntar på att bli utsläppta ur Kiel-kanalen och åtminstone hinna till Cuxhafen innan det ska blåsa 15 sekundmeter i näsan..


3 Kommentarer på “Avd. för missöden

 1. Oj så mkt som kan gå fel. Tur ni inte har bråttom! Vi var ute på årets första lilla båttur ikväll med räkor i picknicken. Hoppas fortsättningen flyter på bättre. Kram

 2. Sånt händer. Ser just nu (lördag 10.00) att ni gjorde en kraftig kursändring och stävar mot Wilhemshafen. Ni är inte långt från Jever där dom gör Tysklands godaste öl. Ta en för oss.

  Sail on

  Stefan och Gunilla

 3. Hej,

  Låter mindre kul för er- hoppas allt löser sig nu då när ni kommer till Amsterdam.
  Ni har väll inte så bra språkkunskaper i holländska- dessa kan ni ju passa på att förbättra nu- ett tips då ni bara väntar o väntar:)
  Vad det gäller vädret så kan jag meddela att vi också har regn o rusk idag.
  Jag tycker för övrigt att blogen ser bra ut:)
  Ha det så bra så länge,
  kram!

Kommentera