Från Malta till Grekland!

Sitter och skriver första inlägget för säsongen här i Nydri, Joniska havet i Grekland. Kom hit i fredags efter att ha anlänt från Malta 4 dagar innan. Seglingssäsongen började förstås på Malta 8 april då vi anlände från Sverige. Första 10 dagarna på land och därefter ytterligare dagar i marinan Msida för att invänta väder..
IMG_0766IMG_0795IMG_0762

Vi är inte såå noga med putsning av propellern tyvärr.. men klättra i masten gör Klas och jag ägnar mig åt reparation av diverse trasigheter.

IMG_0774

Äntligen är Saga tillbaka där hon hör hemma tycker vi!
Väder fick vi – läns mellan 8-16 m/s så fin segling över till Zakynthos i Joniska havet. Lustigt nog träffade vi 2 svenska båtar i hamnen – och det var lika många svenska båtar som vi träffade på hela förra säsongen i stort sett.

IMG_0817IMG_0818

Skönt med vår lilla supstuga som skyddar fint mot kyla o vind! Dags för gästflaggsbyte!

IMG_0822

Så härligt att få komma till dessa fantastiska färger igen!

Efter Zakynthos, nostalgi-seglade vi till Fiscardo och Sivotha små hamnar som vi bl.a besökte när vi seglade här med alla ongarna för 13 år sedan. Nu var det lite dött i byarna och vädret grått men roligt att vara tillbaka ändå.

IMG_0829  IMG_0845

Fiscardo och Sivotha

Så gick ankarspelet sönder när vi skulle lägga till i Nydri förstås, man kan trösta sig med att alltid är det något.. Från fredag när vi anlände och till imorgon tisdag firar man den grek-ortodoxa påsken med ledighet, parader och grillning och våra båtgrannar ojade sig över att allt är stängt om man vill ha hjälp.. men vi lyckades i alla fall få hit en elektriker som lagade ankarspelet, kontaktfel och fukt i kontrollboxen – så vi är glada igen!

IMG_0849IMG_0859

Nu ligger vi i Nydri och väntar på bättre väder, är ett litet lågtryck just nu med regn o blandade vindar. Fast egentligen väntar vi inte så mycket – är rätt skönt att bara vara, promenerar, putsar på Saga emellanåt, Klas jobbar.. vi lagar mat eller prövar olika grekiska rätter på restaurangerna – men snart rör vi på oss igen!

 

 

 

 


2 Kommentarer på “Från Malta till Grekland!

  1. Vad snabbt det gick! Så härligt det låter, förutom problemet med ankaret. Grekland är ju underbart (tycker vi ??). Hur har det gått med lägenheten i jp? Här väntar vi på vårvärmen som ska komma nu påstås det. Det har varit så kallt ett tag. Allting grönskar och det är så vackert (utom för allergikerna). I helgen var vi i Falköping och på torsdag ska vi till Falkenberg på konstrunda. Kul att ni är igång igen! Njut när vädret blir bättre! Kram

    • Efter jag skrivit klart igår kom rejäla vind o regnbyar så ankaret lossade i hamnen -Lite tråkigt.. Så vi valde att gå ut i ankarvik istället och har roat en del med åska, vindar o regn inatt? Nu skiner solen igen!☀️ Lägenheten är inte klar ännu, tyvärr. Inte shoppa för mycket på konstrundan? Kram

Kommentera