Mer vandring än segling

Denna vilda bergsget finns på Mallorca dvs på och runt bergsmassivet Serra de Tramuntana som sträcker sig från nordvästra till sydvästra spetsen och finns på Unescos världsarvslista sedan 2011 – alltså bergen – inte geten..

Getterna Har vi träffat på frekvent under våra vandringar men även längs bergsvägar och stränder dyker de upp!

Cala Ratjada, vår första hamn på Mallorca efter vi lämnat Menorca, några blåsiga dagar där men fina promenader och vackra färger! Inte så många gästbåtar..

Vi har hitintills inte ankrat på Balearerna för att det är blåsigt men också för att det är för-säsong fram till 1 juni och det innebär billiga marinor och ännu billigare IB-ports – kommunala hamnar. Vi betalar för vår 46-fotare 16€/natt inklusive vatten och el!

Sedan seglade vi till Pollensa -och här är vi faktiskt kvar fortfarande, åtminstone någon dag till:-)

Klas hade längtat efter en restaurang här som hade en sådan fantastiskt god pizza när vi senast seglade här för 3 år sedan.. så tillbaka dit första kvällen – men gissa om någon blev besviken!

Sedan blev det en dag i Palma för att strosa runt, glo på folk och så till varuhuset Corte Ingles för att byta kolsyrepatroner till Soda-streamern. Vi har lyckats hitta kolsyrepatroner alla 5 säsongerna här i Medelhavet- även om det ibland varit med vissa taxi-resor och utflykter som vi inte räknat med.-))

Så har vi hyrt bil i 8 dagar och det innebar att vi fick en vandringsresa istället här i Tramuntanabergen! Har varit så roligt att få vandra på så många vackra leder – om än väldigt tunga för oss som är mindre tränade…

Lite läskigt att gå nära kanten om man som jag lider att lätt svindel..

Fler vandringsbilder…

Vi har en praktisk hållare för bananskal på ryggsäcken;-))

Ett bra rast-ställe på en av vandringslederna som även hade en vattenkälla.

Sedan har det även blivit tid för paddling på SUP-brädan  och vi har träffat Susie och Neil som vi umgåtts en del med.

Klas har ägnat några dagar åt att ”fräscha” upp sitt dykcertifikat som han tog för 45 år sedan.. dvs gått igenom vår dykutrustning och kolla de teoretiska kunskaperna och dykt i 2 dagar. Det gick bra..

Kan också meddela att det är säsong för de lokala citronerna nu som för oss är väldigt billiga –  ca 6-8 kronor kg!!

 


Kommentera