Oostende i Belgien

Bild 10

Oostende ser väl inte riktigt ut så här men denna gigantiska installation finns på strandpromenaden – ser lite stökig ut faktiskt.. kom hit sent fredag kväll efter en stundtals häftigt surfande segling i upp till 12 knop! Blocket till storskotet dvs fästet till bommen lossnade ca 1 timme innan Oostende när vi girade i full fart för en containerbåt – inte så roligt just då… visade sig sedan vara en låsskruv som lossnat – det händer alltid något som kan hålla oss alerta i alla fall:) Varit rätt blåsigt här i Oostende sedan dess och varmt är det inte, ca 12-14 grader!! I Den Helder i Holland fick vi besök av en vänlig man från Norska sjömanskyrkan och han berättade att det inte varit så kallt här på 60 år! Fick även en dagsfärsk GP som han skrivit ut.. Imorgon ska vi förhoppningsvis vidare innan de nordliga vindarna överger oss för denna gången!


8 Kommentarer på “Oostende i Belgien

 1. Vilka grejer ni råkar ut för! Men det är bra att testas. Synd m vädret, hoppas det vänder. Idag har vi firat Linda. Kram

 2. Hej på er!
  Skönt att ingen av er var ivägen för det blocket då! Vi har varit på väg till Cherbourg i flera dagar nu, men fått backa in i olika hamnar pga vädret, vem gillar över 20 m/s och vågor på ca 5 meter? Imorgon försöker vi igen!
  Susa på neråt nu, snart vill vi se er!
  Kram, Lira

 3. Herregud vad ni sätts på prov av både väder och material. Hoppas ni får fortsatt bra och att vädret blir mera sommarlikt.
  I eftermiddag skall jag också ut på havet (Gbg:s södra skärgård) med Räddtj.båten och vara ”skärgårdsdoktor och sköterska” för vaccinationer på flera av öarna. Skall bli trevligt .Det är en fantastisk försommardag idag. Judith hälsar.
  Kram från Cecilia E-P

  • Låter härligt Cecilia med skärgården och vackert väder! vet inte om du skulle uppskatta detta riktigt.. Hälsa Judith tillbaka o ha en bra vecka!

 4. Vädrets makter är outgrundliga! Låter som hårda prov på havet. Skönt att höra att allt gått bra i slutänden och att ni är i hamn. Installationen på strandpromenaden lämnar en del att förundras över :):) – vad tänkte konstnären på kan man undra.
  Må gott och ta hand om varandra. Kram Karin L

Kommentera