Lite varmare…

Så har vi sovit första natten sedan vi seglade iväg för 18 dagar sedan utan dieselvärmaren på! Honfleur i Frankrike är en liten söt stad där gästhamnen ligger mitt i centrum och är fullproppad med gamla kyrkor o byggnader samt turistiga restauranger. Helt ok och framför allt varmare! Sedan Oostende har vi stannat till i Bologne-sur-mer och Dieppe. Bra hamnar att gå till om man inte vill räkna på tidvatten till skillnad från Honfleur.. Vi lämnade Dieppe kl. 03.30 för att kunna komma hit när det är högvatten ca 14.00 för tillfället, man får liksom glömma sin morgontrötthet på något vis:) Idag har vi ätit musslor och frites samt promenerat till det lilla kapellet Notre Dame de Grace dit alla sjöfarare tar sig innan de ger sig av på långresa på havet och även vi har bett om skydd genom att köpa och tända ett ljus!
Bild 8


7 Kommentarer på “Lite varmare…

 1. Nu börjar det låta så härligt o fint som man drömmer om. Njuuuuut för nu har den svenska sommaren kommit. Efter en månad m sol kom ösregnet igår precis lagom till skolavslutningen. Så nu blåser o regnar det!! Ha det bra o fånga alla ljuvliga små stunder. Kramar

  • Ja nu börjar det äntligen kännas som vi är på väg…. Tycker lite synd om barnen som längtat efter sitt sommarlov men det blir väl bättre hemma igen får man hoppas:) Ha det bra – för nu är du väl snart ledig Gunilla?! Kram

   • Ja, jobbar fram till midsommar. Sen är det lov! Härligt! Idag har vi varit ute o ätit på pinchos där man beställer mat o dricka via deras app. Ha det skönt. Kram

 2. Skönt att det verkar bli bättre väder för er, som Gunilla skrev här ovan så kom regnet igår efter en månads av sol och värme. Honfleur verkar vara en mysig stad, kan ni inte maila över lite bilder eller börja använda Instagram mamma ;-)
  Jag håller lägenheten i gott skick, har till och med köpt mig en ny kaffemaskin nu!

  ha det toppen, älskar er, kraaaam!!

  • Holy shit – är glad att kunna härbärgera denna hemsida;) men ska försöka skicka via mail – eller Instagram om jag kommer ihåg hur man gör!! Vet att du tar väl hand om lägenheten!! Kram älskar dig Mamma o Klas

 3. Så skönt med härlig väder och nästan ännu härligare- moules frites!! Låter väldigt mysigt:)
  Igår gick jag och Julia upp för ulriken, dit vi åkte linbana sist. Efter det så gick vi på festival! Ganska mör i benen idag kan man säga.
  Håller med Mimmi, lite mer bilder på instagram hade varit kul:)
  Ha det bra, saknar er! Stor kram

  • Ja, nu är vi i Cherbourg och inte lika varmt… Vandringen uppför Ulriken måste varit fin men jobbig!! Ska försöka med Instagram:) Saknar dig också – Många Kramar

Kommentera