Om oss

image

Vi – Klas och Annika, ska ta oss friheten i ett antal månader att segla mot Medelhavet med start i maj 2013. Planen är löst lagd med många stopp främst när vi närmar oss Franska Atlantkusten som vi gärna vill ha tid för, därefter Biscaya – Spanien – Portugal och troligen vintervila för Saga någonstans efter Gibraltar. – För oss åter till Sverige och arbete! – Så skrev vi innan avresa men så mycket segling på Franska Atlantkusten blev det inte.. mycket annat dock innan 2013 års segling avslutades i Almerimar på spanska solkusten i slutet av oktober.

2014 startade vi seglingen i maj och började med att följa spanska fastlandet, därefter seglade vi mot Balearerna dvs Formentera, Ibiza, Mallorca, Cabrera och Menorca. Sedan mot Frankrike, Toulon, Cote d’Azur -kusten följt av Korsika och sedan åter Italienska Rivieran och vintervila i marinan i Loano för Saga som vi lämnade i mitten av oktober.

Våren 2015 lämnade vi Loano för segling söderut längs Italienska kusten, Elba, Korsika, Sardinien och Sicilien och avslutade säsongen i slutet på september med Malta som också blev Sagas vinterhamn på torra land för första gången sedan 2012.

2016 seglade vi från Malta i april och till Joniska havet och Grekland, därefter norröver till Albanien, Montenegro och Kroatien där vi seglade runt merparten av sommaren innan vi via italienska ostkusten vände åter till Grekland för Sagas övervintring i Lefkas från oktober.